Le Louis XV @ Monte Carlo Resort
Dit enorme complex bestaat uit twee paleizen, twee luxe hotels, vijf casino’s en 33 bars en restaurants. Binnen in het prachtige Hôtel de Paris is het restaurant van superster chef Alain Ducasse, Le Louis XV, het vlaggenschip. Er worden gerechten geserveerd met mediterrane invloeden zoals met marjolein bezaaide zeebaars met geroosterde artisjokken en baby lam gekruid met piment d’Espelette, geroosterd op een open vuur. De indrukwekkende wijnkelder bevat 400.000 flessen!
Toch zijn er ook andere opties die zeker een kijkje en hapje waard zijn. Minstens zo spannend – en iets vriendelijker geprijsd – is Blue Bay, waar chef Marcel Ravin je laat genieten van alle facetten van de Frans-Caribische keuken, terwijl je in relaxte sfeer kunt genieten van een prachtig uitzicht over de zee.
Een laatste tip: visrestaurant Le Vistamar, beloond met een Michelinster, kijkt toepasselijk uit op de haven en uiteraard wordt er niets anders dan de meest verse vangst geserveerd.